Konak
Konak Pier’den Karataş’a uzanan 1 km uzunluğundaki kıyı şeridi ile 72 bin m²’lik alandaki uygulamalar tamamlandı. Konak kıyıları yaya, bisikletli ve engellilere uygun yollarla, görsel konforu arttıran aydınlatma elemanlarıyla, kıyı iklimine uygun ağaçlar ve peyzaj çalışmalarıyla yenilendi.
Konak Pier ve kıyıdaki gemi heykeli arasındaki yaklaşık 2 bin 500 m²’lik alan, 40 civarında palmiye ile gölgelendirilerek, bu alana oturma grupları yerleştirildi. Coğrafik konumu itibari ile güneşli gün sayısının fazla olduğu İzmir'de, kıyı kullanımının etkilenmemesi amacıyla Konak – Karataş bölgesi arasında ahşap pergoleler tasarlanarak yerleştirildi. Konak İskele’nin Karataş tarafında yer alan, İzmirlilerin Körfez görüntüsünü izleyebileceği bir buluşma noktası niteliğindeki çim amfiler yenilenerek seyir terasına dönüştürüldü. Yeşil amfilerin yakınında yer alan çocuk oyun alanında, ’’deniz’’ temalı kayık, deniz feneri gibi kent ve kıyı kimliğini vurgulayan oyun elemanları kullanıldı.
Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği birimi kent kültürünün ve kimliğinin canlandırılması ve korunması adına kamusal alanlarda kentlileri sanatla buluşturmak için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Konak – Karataş bölgesi arasında bulunan kıyı hattında yer alan 100 m'lik bir duvar üzerine mozaik pano uygulaması gerçekleştirilmiştir. Genç sanatçıların dahil olduğu ve gerçekleştirdikleri bu alan İzmir ve kent yaşamı konularını ele alarak tasarlanmıştır. Mozaik pano uygulaması, her rengin içinde bulunduğu şehir yaşamını, gece ve gündüzü, denizi, insanları, çocukları ve bütünüyle bir İzmir’i anlatmaktadır…