Güzelyalı
Mithatpaşa Caddesi ve sahili varolan karakteri açısından diğer kıyı bölgelerine göre farklılıklar gösterir. Bu bölgenin tarihsel olarak iskeleleri, deniz banyoları, semtleri, mahalle olgusu ve topoğrafyası ile kent belleğinde özel bir yeri vardır. Buradaki tarihsel ve çağdaş pek çok yapı, alan ve kullanım önemli odak noktaları olarak tespit edilmiş ve kıyı bandının biçimlenişinde değerlendirilmiştir.
Bu alandaki tasarımlarda, tüm kıyının yaya yolları ve bisiklet yolları ile sürekliliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Bu öğelerin kentsel ulaşım kararları ile bağlantısı kurulmuştur. Kıyı, kullanıcılarının gündelik yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak donatılar ile birlikte tasarlanmıştır. Yeşil alanlar geliştirilerek açık spor etkinlikleri ile desteklenmiş, kentlinin su ile deneyiminin arttırılması için tarihinden gelen referanslarla yeni iskeleler ve deniz kullanımları getirilmiştir. Bölgenin çok sayıda eğitim yapıları barındırması deniz ve kıyı kullanımında önemli bir potansiyel olarak görülmüştür.
Konak Köprülü Kavşak ve Üçkuyular Marina-Kent Ormanı arasında farklılık barındıran üç alt bölge tanımlanmıştır.
Birinci bölge Konak Köprülü Kavşak ile başlayan ve Karataş Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar devam eden sahil bandı ve art alanını içermektedir. Karataş ve Karantina bölgeleri bu alan içinde beraber ele alınmıştır.
İkinci bölge Susuzdede Parkı ve çevresi üzerine odaklanan ve kıyıda Karantina ve Göztepe semtleri arasında yer alan bölgeye işaret etmektedir.
Üçüncü bölge ise Göztepe semti ile başlayan ve kıyıda Üçkuyular Vapur İskelesine dek uzanan bölge olarak tanımlanmıştır.
Konak Köprülü Kavşağı - İnciraltı Kent Ormanı arasındaki kıyı şeridi planlanırken deniz ile ardalanın ilişkisini güçlendiren ve kullanıcıların sahile çıkmasını kolaylaştıran çözümler geliştirilmiştir.
Sahil Bulvarı ve apartmanlar arasında kalan alanın düzenlenmesi, kıyıya ulaşım seçeneklerinin kolaylaştırılması, sahile renk katacak işlev ve etkinlikler getirilmesi temel tasarım ilkeleri olmuştur.